Karamelizované vlašské orechy
Ingrediencie:
Postup:
Karamelizované vlašské orechy pripravíme tak, že do hrnca dáme 2 lyžice cukru, 40 ml vody a štipku soli. Privedieme do varu a miešame, kým sa nevytvorí karamel. Pridáme vlašské orechy a podlejeme 30 ml vody. Za občasného miešania varíme, kým sa voda nevyparí (karamel ostane na orechoch).
Orechy preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme 80 minút v rúre pri teplote 60 °C.
Na prípravu slanej karamelovej omáčky dáme do hrnca 3 lyžice cukru, 40 ml vody a štipku soli. Privedieme do varu a miešame, kým sa nezačne tvoriť karamel. Podlejeme 100 ml mlieka a varom zredukujeme na omáčku, ktorá sa konzistenciou podobá sirupu.
Vlašské orechy sú nielen chutné, ale aj plné výživných látok. Sú známe svojou bohatou, maslovou chuťou a chrumkavou textúrou, čo z nich robí všestrannú prísadu do rôznych receptov. Či už chcete zahrnúť vlašské orechy do raňajok, obeda, večere alebo dokonca dezertov, existuje veľa možností, ktoré môžete spoločne s nami preskúmať.
Vlašské orechy sú skvelým zdrojom zdravých tukov, bielkovín, vlákniny, vitamínov a minerálov, pretože sú výživným doplnkom vašich jedál. Majú tiež vysoký obsah antioxidantov a omega-3 mastných kyselín, ktoré ponúkajú množstvo zdravotných výhod, vrátane zdravia srdca a funkcie mozgu.
Ak chcete preskúmať kulinársky potenciál vlašských orechov, máme pre vás v Podunajských orechoch niekoľko chutných receptov, o ktoré sa s vami radi podelíme. Či už ste začiatočník alebo skúsený kuchár, tieto recepty z vlašských orechov určite zapôsobia na vaše chuťové poháriky a poskytnú vám uspokojujúce a výživné jedlo.
Viac z našich overených receptov nájdete na www.podunajskeorechy.sk/recepty
E-mail: info@podunajskeorechy.sk