Žĺtkové rezy
Žĺtkové rezy
Pomleté orechy opražíme trošku na panvici a necháme vychladnúť. Zvýraznia tak svoju chuť a arómu.
Bielky vyšľaháme so soľou do tuhého snehu-odložíme bokom.
Maslo s cukrom vyšľaháme, pridáme espresso o znovu zašľaháme.
Následne primiešame orechy s múkou a práškom do pečiva.
Nakoniec zľahka vmiešame sneh z bielkov pomocou metličky.
Dáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Pečieme 180C 30-35 minút
Tesne pred dopečením si vyšľaháme žĺtky s cukrom do bledej peny a potrieme nim už upečený horúci koláč.
Necháme zatuhnúť a krájame podľa želania.
Páči sa Vám náš recept? pridajte sa k nám aj na sociálnych sieťach – Facebook Instagrame alebo YouTube
Viac receptov z vlašských orechov nájdete na našom webe a to v časti – RECEPTY
Zvrtnite si s nami taktiež tieto chutné recepty z vlašských orechov. Kľudne sa s nami podeľte o svoje recepty a tie najchutnejšie uverejníme na našej stránke www.podunajskeorechy.sk/recepty. Sme najväčší, slovenským pestovateľom vlašských orechov. Okrem lásky k práci s nimi, ich radi aj konzumujeme. Netreba spomínať dlhý rad benefitov ak si ich prihodíte do jedálničku. Vlašské orechy chutia perfektne na sladko aj slano. V koláči ale aj v kombinácií s mäsom alebo v šalátoch.
E-mail: info@podunajskeorechy.sk