Makaróny so syrom a vlašskými orechmi
Ingrediencie:
Postup:
Do veľkého hrnca nalejeme 4 šálky vody. Na strednom ohni zmiešajte suché cestoviny, tekvicu, mlieko, maslo, muškátový oriešok a soľ. Varíme, kým zmes neprivedieme do varu, potom znížime teplotu na minimum a varíme ďalších 10 minút.
Vmiešame čedar a parmezán a pokračujeme v miešaní, kým sa nevytvorí hustá omáčka.
Odstránime z tepla a pridáme vlašské orechy, premiešame, aby sa spojili a môžeme podávať
Vlašské orechy sú nielen chutné, ale aj plné výživných látok. Sú známe svojou bohatou, maslovou chuťou a chrumkavou textúrou, čo z nich robí všestrannú prísadu do rôznych receptov. Či už chcete zahrnúť vlašské orechy do raňajok, obeda, večere alebo dokonca dezertov, existuje veľa možností, ktoré môžete spoločne s nami preskúmať.
Vlašské orechy sú skvelým zdrojom zdravých tukov, bielkovín, vlákniny, vitamínov a minerálov, pretože sú výživným doplnkom vašich jedál. Majú tiež vysoký obsah antioxidantov a omega-3 mastných kyselín, ktoré ponúkajú množstvo zdravotných výhod, vrátane zdravia srdca a funkcie mozgu.
Ak chcete preskúmať kulinársky potenciál vlašských orechov, máme pre vás v Podunajských orechoch niekoľko chutných receptov, o ktoré sa s vami radi podelíme. Či už ste začiatočník alebo skúsený kuchár, tieto recepty z vlašských orechov určite zapôsobia na vaše chuťové poháriky a poskytnú vám uspokojujúce a výživné jedlo.
Viac z našich overených receptov nájdete na www.podunajskeorechy.sk/recepty
E-mail: info@podunajskeorechy.sk