Ingrediencie:
Postup:
Očistené bataty pokrájame na menšie časti a 10 minút varíme v hrnci s vodou. Scedíme a necháme vychladnúť. Bataty rozmixujeme dohladka, spojíme s polohrubou a hladkou múkou a štipkou soli. Ručne vypracujeme ľahké a nelepivé cesto. Na pomúčenej doske krájame z cesta časti na veľkosť dlane, ktoré šúľame a krájame na malé odrezky veľkosti orecha. Tie v pomúčených dlaniach šúľame do tvaru šúľancov. Pomúčime a 5 minút varíme v hrnci s vriacou vodou. Scedené, ešte horúce šúľance vložíme do panvice s horúcim maslom, chvíľu opekáme, občas premiešame a servírujeme. Porciu posypeme pomletými orechmi a polejeme lyžicou medu.
E-mail: info@podunajskeorechy.sk