Orechovo batátové šúlance – Ingrediencie:
Postup:
Orechovo batátové šúlance – Očistené bataty pokrájame na menšie časti a 10 minút varíme v hrnci s vodou. Scedíme a necháme vychladnúť. Bataty rozmixujeme dohladka, spojíme s polohrubou a hladkou múkou a štipkou soli. Ručne vypracujeme ľahké a nelepivé cesto.
Na pomúčenej doske krájame z cesta časti na veľkosť dlane, ktoré šúľame a krájame na malé odrezky veľkosti orecha. Tie v pomúčených dlaniach šúľame do tvaru šúľancov. Pomúčime a 5 minút varíme v hrnci s vriacou vodou. Scedené, ešte horúce šúľance vložíme do panvice s horúcim maslom, chvíľu opekáme, občas premiešame a servírujeme. Porciu posypeme pomletými orechmi a polejeme lyžicou medu.
Páči sa Vám náš recept? pridajte sa k nám aj na sociálnych sieťach – Facebook Instagrame alebo YouTube
Viac receptov z vlašských orechov nájdete na – RECEPTY
Vlašské orechy sú nielen chutné, ale aj plné výživných látok. Sú známe svojou bohatou, maslovou chuťou a chrumkavou textúrou, čo z nich robí všestrannú prísadu do rôznych receptov. Či už chcete zahrnúť vlašské orechy do raňajok, obeda, večere alebo dokonca dezertov, existuje veľa možností, ktoré môžete spoločne s nami preskúmať.
Vlašské orechy sú skvelým zdrojom zdravých tukov, bielkovín, vlákniny, vitamínov a minerálov, pretože sú výživným doplnkom vašich jedál. Majú tiež vysoký obsah antioxidantov a omega-3 mastných kyselín, ktoré ponúkajú množstvo zdravotných výhod, vrátane zdravia srdca a funkcie mozgu.
Ak chcete preskúmať kulinársky potenciál vlašských orechov, máme pre vás v Podunajských orechoch niekoľko chutných receptov, o ktoré sa s vami radi podelíme. Či už ste začiatočník alebo skúsený kuchár, tieto recepty z vlašských orechov určite zapôsobia na vaše chuťové poháriky a poskytnú vám uspokojujúce a výživné jedlo.
Viac z našich overených receptov nájdete na www.podunajskeorechy.sk/recepty
E-mail: info@podunajskeorechy.sk