Pesto z vlašských orechov
Ingrediencie:
Postup:
Petržlenovú vňať a bazalku umyjeme a osušíme. Spolu s vlašskými orechmi a ošúpanými strúčikmi cesnaku ich dohladka rozmixujeme. Pomaly prilievame olivový olej. Pridáme olej z vlašských orechov, parmezán, korenie a pesto vymiešame do hladka.
Pesto prelejeme do vysterilizovaného poháru a zalejeme ho dostatočným množstvom olivového oleja, pohár dobre zatvoríme a skladujeme v chladničke.
Vlašské orechy sú nielen chutné, ale aj plné výživných látok. Sú známe svojou bohatou, maslovou chuťou a chrumkavou textúrou, čo z nich robí všestrannú prísadu do rôznych receptov. Či už chcete zahrnúť vlašské orechy do raňajok, obeda, večere alebo dokonca dezertov, existuje veľa možností, ktoré môžete spoločne s nami preskúmať.
Vlašské orechy sú skvelým zdrojom zdravých tukov, bielkovín, vlákniny, vitamínov a minerálov, pretože sú výživným doplnkom vašich jedál. Majú tiež vysoký obsah antioxidantov a omega-3 mastných kyselín, ktoré ponúkajú množstvo zdravotných výhod, vrátane zdravia srdca a funkcie mozgu.
Ak chcete preskúmať kulinársky potenciál vlašských orechov, máme pre vás v Podunajských orechoch niekoľko chutných receptov, o ktoré sa s vami radi podelíme. Či už ste začiatočník alebo skúsený kuchár, tieto recepty z vlašských orechov určite zapôsobia na vaše chuťové poháriky a poskytnú vám uspokojujúce a výživné jedlo.
Viac z našich overených receptov nájdete na www.podunajskeorechy.sk/recepty
Ak chcete preskúmať kulinársky potenciál vlašských orechov, máme pre vás v Podunajských orechoch niekoľko chutných receptov, o ktoré sa s vami radi podelíme. Či už ste začiatočník alebo skúsený kuchár, tieto recepty z vlašských orechov určite zapôsobia na vaše chuťové poháriky a poskytnú vám uspokojujúce a výživné jedlo.
E-mail: info@podunajskeorechy.sk