Do misky si preosejeme hladkú a polohrubú múku. K nej pridáme cukor a vanilkový cukor so štipku soli. Suchú zmes premiešame.
Do zmesi vlejeme vlažné mlieko (130ml) a do mlieka rozdrobíme droždie.
Zmes na povrchu jemne zamiešame. Pozor, nepremiešavame celú zmes ale iba na povrchu. Necháme odpočinúť na 30 minút aby sa kvások správne rozbehol.
Po uplynutí 30 minút do cesta vmiešame vajíčka a zvyšné mlieko (20ml) .
Zmes na pomúčenej pracovnej doske vymiešame do hladkého cesta. Cesto vložíme opäť do misky a necháme prikryté odpočívať zhruba takých 90 minút. Pripravené cesto by tak malostrojnásobiť svoj objem.
Cesto položíme na pomúčenú dosku a následne naporcujeme na malé guľôčky cesta. Tie v ruke vytvarujeme a necháme odpočívať cca 20 minút.
Do rozohriateho oleja na 175°C vkladáme surové cesto a obraciame ho podľa potreby z oboch strán. Pečieme do zlatista.
Prebytočný olej necháme odkvapkať na servítke.
Keď šišky mierne vychladnú, pripravíme si nátierku z vlašských orechov – natural.
Z boku šišky si vytvoríme otvor a naplníme šišky nátierkou. Následne môžete posypať povrch práškovým cukrom.
Dobrú chuť 😊
Páči sa Vám náš recept? pridajte sa k nám aj na sociálnych sieťach – FacebookInstagrame alebo YouTube
Viac receptov z vlašských orechov nájdete na našom webe a to v časti – RECEPTY
Zvrtnite si s nami taktiež tieto chutné recepty z vlašských orechov. Kľudne sa s nami podeľte o svoje recepty a tie najchutnejšie uverejníme na našej stránke www.podunajskeorechy.sk/recepty. Sme najväčší, slovenským pestovateľom vlašských orechov. Okrem lásky k práci s nimi, ich radi aj konzumujeme. Netreba spomínať dlhý rad benefitov ak si ich prihodíte do jedálničku. Vlašské orechy chutia perfektne na sladko aj slano. V koláči ale aj v kombinácií s mäsom alebo v šalátoch.
Na poskytovanie tých najlepších skúseností používame technológie, ako sú súbory cookie na ukladanie a/alebo prístup k informáciám o zariadení. Súhlas s týmito technológiami nám umožní spracovávať údaje, ako je správanie pri prehliadaní alebo jedinečné ID na tejto stránke. Nesúhlas alebo odvolanie súhlasu môže nepriaznivo ovplyvniť určité vlastnosti a funkcie.
Funkčné
Vždy aktívny
Technické uloženie alebo prístup sú nevyhnutne potrebné na legitímny účel umožnenia použitia konkrétnej služby, ktorú si účastník alebo používateľ výslovne vyžiadal, alebo na jediný účel vykonania prenosu komunikácie cez elektronickú komunikačnú sieť.
Predvoľby
Technické uloženie alebo prístup je potrebný na legitímny účel ukladania preferencií, ktoré si účastník alebo používateľ nepožaduje.
Štatistiky
Technické úložisko alebo prístup, ktorý sa používa výlučne na štatistické účely.Technické úložisko alebo prístup, ktorý sa používa výlučne na anonymné štatistické účely. Bez predvolania, dobrovoľného plnenia zo strany vášho poskytovateľa internetových služieb alebo dodatočných záznamov od tretej strany, informácie uložené alebo získané len na tento účel sa zvyčajne nedajú použiť na vašu identifikáciu.
Marketing
Technické úložisko alebo prístup sú potrebné na vytvorenie používateľských profilov na odosielanie reklamy alebo sledovanie používateľa na webovej stránke alebo na viacerých webových stránkach na podobné marketingové účely.