Tradičná nadýchaná olejová bábovka
Bábovka je tradičný a bez pochýb veľmi obľúbený druh koláča. Pôvodom pochádza z Európy. Táto sladká lahôdka má väčšinou okrúhly tvar a obvykle sa vyrába z jednoduchého cesta. To obsahuje základné ingrediencie ako múka, olej, cukor, vajíčka a kypriaci prášok. Cesto sa často obohacuje príchuťami ako vanilka, citrónová kôra alebo rum. To dodáva bábovke charakteristickú chutnú vôňu a chuť.
Bábovku tradične pečieme v okrúhlej forme. Tá je potretá polevou, posypaná cukrom a tiež nasekanými orechmi. Počas pečenia sa vytvorí krásna zlatohnedá kôrka, ktorá kontrastuje s mäkkým a vláčnym cestom vnútri.
Tradičná nadýchaná olejová bábovka
Na prípravu bábovky budeme potrebovať:
Ingrediencie:
Postup:
Po vychladnutí bábovku vyklopíme na tanier. Bábovku polejeme polevou a nasekanými vlašskými orechmi.
Páči sa Vám náš recept? pridajte sa k nám aj na sociálnych sieťach – Facebook Instagrame alebo YouTube
Viac receptov z vlašských orechov nájdete na našom webe a to v časti – RECEPTY
Zvrtnite si s nami taktiež tieto chutné recepty z vlašských orechov. Kľudne sa s nami podeľte o svoje recepty a tie najchutnejšie uverejníme na našej stránke www.podunajskeorechy.sk/recepty. Sme najväčší, slovenským pestovateľom vlašských orechov. Okrem lásky k práci s nimi, ich radi aj konzumujeme. Netreba spomínať dlhý rad benefitov ak si ich prihodíte do jedálničku. Vlašské orechy chutia perfektne na sladko aj slano. V koláči ale aj v kombinácií s mäsom alebo v šalátoch.
E-mail: info@podunajskeorechy.sk